Cserkész 1. (Új filmsorozat 5-8 éveseknek)

Új ár: 4900.-Ft helyett 3490.-Ft

Ébred az erdő;  Védd az erdőt!   (2 db. kisfilm, összesen 28 perc)

 Ébred az erdő:  A 18 perces film bemutatja a természet ébredését a hóvirág megjelenésétől a lombfakadásig.  Elmeséli, hogyan költögeti a tavasz tündére először az erdő alját, hinti meleg mosolyát egyre feljebb és feljebb, hogy május végéig minden rügyet kibontson. Megértjük a napfény, a fák, az erdő szerepét, az erdőlakók egymáshoz fűződő kapcsolatát. Látunk csillagvirágot és vadmalacokat, erdei békát és fülemülét, gyíkocskát és cserebogarat. Megnevez a film sok-sok növényt és állatot, jobbára azokat, amelyek kisiskolás korban a környezetismeret tantárgy tananyagát képezik, így a szórakozáson felül már felkészíthetjük az óvodásokat az iskolára is. Ugyanakkor jól használható lesz a kisfilm a tavaszi kirándulások után a látottak feldolgozására, ismétlésére is.

Védd az erdőt!  A 10 perces film egy párbeszéd, amely a megszemélyesített környezet és Boglárka között zajlik arról, hogy miért fontos az erdő, és mit kell tenni az érdekében? Ez a film „A kis környezetbarát” c. filmünk óvodások számára készült változata.

A CSERKÉSZ sorozat az első-negyedik osztályos környezetismeret témáit dolgozza fel 3-8 éves gyermekek számára. A kisfilmek jól alkalmazhatóak az óvodai munkában, az iskolai előkészítésben, és az alsó tagozatos oktatásban. Építő jellegűek, nevelő hatásúak, s elősegítik az oktatásban elvárt ismeretek megértését.

Megtekinthető filmrészletek:

Visit Us On FacebookVisit Us On Youtube