Akció

Jelenleg nincs akciónk
Áraink összefoglalóan az alábbiak:

Néhány információ a kiadványokról:

A Reflektorfilm kiadványok közvetlen környezetünk élővilágával foglalkoznak. Mindazokkal, amelyek részei az iskolai tananyagnak is. A természet törvényszerűségeit az életkornak megfelelő stílusban tálalják. Így a Mesél a természet a legfiatalabbaké, az Életközösségek című sorozat a felsőbb osztályosoké, de gyógynövényekről, vadgazdálkodásról a felnőttek is találhatnak értékes információkat.

További részletek a TERMÉKEK ÉS MEGRENDELÉS fül alatt  találhatók.
A Mesél a természet tartalmazza a teljes Cserkész sorozatot, A kis környezetbarát és a Kópé, az erdélyi kopó c. filmet.
Az Életközösségek csomag tartalmazza a teljes Életközösség sorozatot valamint a Vadon nőtt gyógynövényeink c. filmet.
A Kárpát-medence természeti földrajza csomag tartalmazza: az Alpokalja, a Dunántúli-középhegység, a Dunántúli-dombvidék, és a Kisalföld című filmeket.

Szakmai véleményeink:

Mint ötszörös nagymama figyeltem fel a Mesél a természet című kiadványra. Óvodás és iskoláskorú unokáim egyaránt nagy érdeklődéssel csodálták a látványt, amelyet a filmes feldolgozás nyújt. Megmozgatta gyermeki fantáziájukat, kérdéseik tükrözték, hogy megértették a törvényszerűségeket. Nagy élmény volt számukra a manók, tündérek, mesékbe szőtt természeti jelenségek világában elmerülni. Játékosan, észrevétlenül tanultak, magukévá tették a látottakat. A természetben tett kirándulásokat egy film ugyan nem pótolhatja, mégis nyilvánvaló, hogy a kamera olyan megfigyeléseket képes megmutatni, amelyek meglátásához avatott szakember irányítása szükséges. A 12 kisfilm a hazai környezettel ismerteti meg gyermekeinket, amelyekkel nap, mint nap találkozhatnak. Nincs elefánt, tigris, és cápa, de van napsugaras, pillangós rét, csellengő vízcseppecske, szellőrózsa, vörösbegy, és pödrött szarvú racka. Meggyőződésem, hogy az ember és a természet harmonikus viszonyát, mint túlélésünk egyik legfőbb eszközét, már kisgyermek korban kell megalapoznunk. Mint szülő, nagyszülő és pedagógus, jó szívvel ajánlom figyelmükbe ezt a DVD összeállítást!”

Dr. Bonifert Domonkosné
nyugalmazott főiskolai docens


„Akárhányszor rossz idő járt a kertben, az én kis unokáim a Márti néni meséit kérték. Tetszett nekik, ahol ovisokat láttak, ahogyan mosakodtak, játszottak, és énekeltek, mormolták a verses rigmusokat. De rácsodálkoztak az imádkozó sáskára és más bogarakra, a rét életére, a Napsugárkákra és pillangókra. Érdeklődve figyelték a kiskutyákat, és énekelték A kis környezetbarát címdalát. Nyugalmazott óvónőként korábban gyakran hangoztattam, hogy a konkrét megtapasztalás a fontos a gyermekek számára, nem pedig a filmre vetített élővilág. Ezt most is így gondolom, de kiegészítem azzal, hogy mégis jól jönnek a filmek, amikor az időjárás a négy fal közé zár bennünket. A Mesél a természet 12 kisfilmjéből ilyenkor a kívánságlista szerint lehet válogatni. Amikor sütés-főzéssel kell foglalkoznom, bizony jól jön egy pótdada! Még ha mesterséges is. Három-tíz éves fiúk és leánykák figyelmét lekötik ezek a filmek. Jó tudnom, hogy a csend, amivel a filmeket nézik, épülést is jelent. Tanulnak a természetről, az életről, a szeretetről. Ezt sugározzák Márti néni meséi.”

Bendekovits Mátyásné
ny. óvónő, Sopron

Szilágyi Márta alkotásai hiánypótló művek. A témákat nemcsak értelmileg, érzelmileg is közel viszi a gyerekekhez. Ez a környezettudatos magatartás megalapozásához elengedhetetlenül szükséges. Amit a gyerek kicsi korban nem épít be a lelkébe, azt később nehezebben fogja befogadni. A filmek jellemzője a játékosság, amely nagymértékben megkönnyíti a megértést. Használhatjuk tanórán és tanórán kívül napközis foglalkozásokon, vagy beszerezhetjük az iskolai könyvtárak részére.  Természetesen a szülők is megvásárolhatják a gyerekeiknek.

Dr. Mester Miklósné
érdemes tankönyvíró

Büszkeséggel és örömmel tölt el a tudat, hogy intézményünk, a szikszói Bethánia óvoda részt vehetett három kisfilm megalkotásában, amelyekből ovisok százai okulhatnak szerte az országban. De nem csupán ők, a kisiskolások is hasznát veszik az egészséges életmódra, tisztálkodásra oktató, és a természet törvényeit, szépségeit bemutató történeteknek. A mesélő természetfilmek ugyanis az alsó tagozatos diákok iskolai tananyagának egy jó részét is feldolgozták, és a gyermekek számára könnyen értelmezhető formában tálalták.  A mi feladatunk az Ép testben, Aki maszatos, és a Mese a boldogságról című filmek jeleneteinek bemutatása volt. Kicsinyeink lelkesen igyekeztek, de jutott feladat a szülőknek, és nekünk, óvó néniknek is. Nem felejthetem a közös igyekezetet, amellyel a kis fejekbe gyúrtuk Tóthárpád Ferenc költőnk bájos mondókáit. Köszönet minden közreműködőnek, mert együttesen értéket teremtettünk, melyet –remélem– hasznosnak fognak ítélni kedves nézőink is! 

Kereki Józsefné
Óvodavezető, a lelkesen közreműködő ovisok Éva nénije

Visit Us On FacebookVisit Us On Youtube