Product Description

Tündérek tisztása;  Tücskök, bogarak   (2 db. kisfilm, 30 perc)

Narrátor: Konrád Antal
Közreműködő: Tóth Boglárka
Rajz: Dr. Bonifert Domonkosné
Rendező, producer: Szilágyi Márta

Tündérek tisztása: (16 perc) Megismerjük a rét virágait, lepkéit, méhecskéit, életüket, egymással való kapcsolataikat. A mosolygós Napsugárkák este aludni térnek, szürkület, majd éjszaka következik, hogy a hajnal megérkezésével ismét munkába lendüljenek. „Látogass el Te is a Tündérek tisztására. Nézd ezt a sok szépséget: a virágokat, a lepkéket, a méhecskéket, és a mosolygós Napsugárkákat! Nyisd ki a szívedet! Tárd ki ajtaját, engedd be rajta a tündéreket!  Amikor hazaérsz, mindenki látni fogja, hogy a Tündérek tisztásán jártál, mert beköltözött a szívedbe a szeretet, a béke és a jóság..”
A film a rét virágait, lepkéit és méhecskéit, valamint a napszakokat ismerteti elmesélő formában.

Tücskök, bogarak: (14 perc) A Tündérek tisztásán másfajta apróságok is élnek. „Mielőtt a Tündérek kertjéről hazamennénk, nézzük meg újra, hogy milyen állatokkal találkoztunk itt! Láttuk a rovarok országának lakóit: rózsabogarat, katicabogarat, nünükét, futrinkát, poloskát, sáskát, tücsköt, szöcskét, levéltetvet, kis fekete hangyákat, hangyalesőt, és ájtatos manót. Láttunk pókokat is, akik nem rovarok, mert nekik négy pár lábuk van. Ők mindannyian, a virágokkal és növényekkel együtt, békésen élik izgalmas életüket a Tündérek napsugaras tisztásán. Menj Te is oda! A tündérek szeretettel várnak!”
A világos fogalmazás és a színészi narráció javítja a szövegértési képességet, és segíti a szép magyar beszéd elsajátítását is.

A CSERKÉSZ sorozat az első-negyedik osztályos környezetismeret témáit dolgozza fel 3-8 éves gyermekek számára. A kisfilmek jól alkalmazhatóak az óvodai munkában, az iskolai előkészítésben, és az alsó tagozatos oktatásban. Építő jellegűek, nevelő hatásúak, s elősegítik az oktatásban elvárt ismeretek megértését.

Megtekinthető filmrészletek: