Product Description

Kukori és társai; Mindenféle lábasjószág  (2 db. kisfilm, 30 perc)

Narrátor: Konrád Antal
Rendező, producer: Szilágyi Márta

Kukori és társai: (15 perc) Egy parasztház udvarában, a baromfiudvarban tyúkok, libák, kacsák, nyuszik és más népség él a kakas fennhatósága alatt. Csibe és liba születik a tojásból, napos kiskacsákat látunk, felfuvalkodott pulykát és táncoló pávát. Fecskék fészkelnek az eresz alatt, néha egy róka sompolyog arra, olykor egy nyest, egérke, vagy cickány, de Bodri figyelmét nem kerüli el semmi, és Cirmosnak is jut feladat. A film hangsúlyozza a háziállatok iránti felelősségünket. Az állatok kicsinyeit nagy érdeklődéssel fogják nézni a gyerekek, miközben tanulnak is: környezetismeretet, szövegértést, emberséget.

Mindenféle lábasjószág: (15 perc)  A film a négylábú háziállatokat mutatja be: a lovat, a csacsit, a disznót, a marhát, a bivalyt, a birkát és a kecskét. Megtudjuk hol élnek, mire használja őket  az ember, megismerjük életüket, természetüket, kicsinyeiket.
A világos fogalmazás és a színészi narráció javítja a szövegértési képességet, és segíti a szép magyar beszéd elsajátítását is.

A CSERKÉSZ sorozat az első-negyedik osztályos környezetismeret témáit dolgozza fel 3-8 éves gyermekek számára. A kisfilmek jól alkalmazhatóak az óvodai munkában, az iskolai előkészítésben, és az alsó tagozatos oktatásban. Építő jellegűek, nevelő hatásúak, s elősegítik az oktatásban elvárt ismeretek megértését.

Megtekinthető filmrészletek: