Product Description

Aki maszatos; Ép testben; Mese a boldogságról (3 db. kisfilm, összesen 42 perc)

Versek: Tóthárpád Ferenc

Zene: Tóthárpád Ferenc, Új Akropolisz Kulturális Kh. Egyesület, Csalogató Együttes /Kecskeméthy Lilla/; Székely-Nagy Gábor

Szereplők: a Bethánia Óvoda kicsinyei /Szikszó/, vezető Kereki Józsefné;

A mesefilm szereplői: Kereki Kristóf, Mikita Dorka;
Rendező, producer: Szilágyi Márta

Aki maszatos:(14 perc) Óvodás gyermekek mutatják be társaiknak, hogyan és hányszor kell tisztálkodni, fürdeni, kezet, fogat, hajat mosni, miért kell a körmöt, orrot, fület, szemet ápolni, mely okból fontos a tisztaság, és miképp kell az időjárásnak megfelelően öltözködni? A jelenetekhez Tóthárpád Ferenc költő bájos gyermekverseket írt. A szabályszerű formába öntött beszéd ritmusával, rímjeivel és gazdag költői szókincsével olyan mondókákat eredményezett, amelyek a gyermekfülekben sokáig fognak csengeni.

Ép testben:(14 perc)  A film a helyes táplálkozásról, egészséges ételekről, italokról, a mozgás, a napirend szükségességéről, környezetük tisztán tartásáról, valamint az egészség megőrzéséről szól. A jeleneteket óvodások mutatják be Tóthárpád Ferenc verseit skandálva. A képsorokat vidám gyermekdalok kísérik.

Mese a boldogságról:(14 perc)  A fiatal, amatőr színészek által eljátszott tanulságos történet az együttérzésről, a segítőkészségről, a jó kedvvel végzett munkáról, a szép befogadásáról, a szeretet fontosságáról szól. Lelki egészség nélkül ugyanis a testi sem létezik.

A CSERKÉSZ sorozat az első-negyedik osztályos környezetismeret témáit dolgozza fel 3-8 éves gyermekek számára. A kisfilmek jól alkalmazhatóak az óvodai munkában, az iskolai előkészítésben, és az alsó tagozatos oktatásban. Építő jellegűek, nevelő hatásúak, s elősegítik az oktatásban elvárt ismeretek megértését.

Megtekinthető filmrészletek: