Móka Mama meséi

Ha mese minden olyan történet, amelyben valamilyen hiány, vita vagy károkozás állapotából a megmenekülés, a kibékülés állapotáig halad a cselekmény, akkor a következő történetek mesék, melyeket egy nagymama írt és rajzolt unokáinak, hogy érzelmeikre hatva tanítsa, szórakoztassa, gyógyítsa, nevelje őket.
Móka Mama meséi 4-8 éves korú gyerekeknek szólnak a természet- és szülőszeretetről, a barátságról, a tiszteletadásról, a hagyományőrzésről, a becsület, az őszinteség a segítőkészség fontosságáról. A történetek a gyermek gondolatvilágán keresztül hangsúlyozzák a természet szépségét, megőrzésének és védelmének fontosságát, ezért alkalmasak a környezettudatos magatartás kialakítására.
Ezek az illusztrált kis „példabeszédek” idézik a diafilmekkel történő mesélések hangulatát. A gyermekközeli rajzok stílusa beszélgetésre serkentő, a számítógépes grafika formaredukált folttechnikája helyett a tónusos színezést részesítik előnyben, ezáltal is hagyományokat kívánnak feleleveníteni. A festett képek közé applikált naturális montázsok oktatási célokat nyomatékosítanak.
A mesék sokféle alkalmazási lehetőséget kínálnak, akár otthoni mesélés, akár óvodai vagy iskolai feldolgozás formájában. A közös mesenézésen és hallgatáson túl fejleszthető általuk a gyermekek vizuális kultúrája, a képek alapján provokált beszélgetések alakíthatják kommunikációs készségeiket, szókincsüket, az egyszerűen rímelő szöveg könnyen megjegyezhető ezért a történetek bábokkal vagy a drámapedagógia módszerével is feldolgozhatók. (Időtartam: összesen 70 perc)

Móka Mama: Dr. Bonifert Domonkosné
Narrátor: Konrád Antal
Producer: Szilágyi Márta

Megtekinthető filmrészletek:


Visit Us On FacebookVisit Us On Youtube